7 × 7 (Seven on Seven) kobler syv ledende kunstnere med syv visjonære teknologer og utfordrer dem til å lage noe nytt - et kunstverk, en prototype, hva enn de kan forestille seg. Nå kommer prosjektet til Stavanger. Resultatet blir vanligvis presentert på en årlig konferanse på The New Museum of Contemporary Art i New York. Stavanger er den tredje satellittbyen, etter London i 2013 og Beijing i 2018.

HVORFOR STAVANGER?

I 2019 begynte Rhizome og Kunsthall Stavanger å diskutere hvordan de kunne få 7 x 7 til Stavanger. Utgangspunktet var kunsthallens mangeårige interesse for skjæringspunktet mellom samtidskunst og digital kultur, og Stavanger og Norges roller som knutepunkter for teknologiske oppstartsbedrifter i regionen. Prosjektet var opprinnelig planlagt som en konferanse i Stavanger, noe som ble umuliggjort av den globale COVID-19-pandemien. Partnerne har derfor bearbeidet 7 × 7 til en digital, global og tverrfaglig plattform hvor dagsaktuelle temaer har blitt utforsket på tvers av landegrensene. 

ARRANGØRER

7 × 7 Stavanger er organisert av Rhizomes Michael Connor, Aria Dean og Zachary Kaplan, og Kunsthall Stavangers Hanne Mugaas og Jessica Morris.

Denne nettsiden og 7 × 7-logoen er designet av Laura Coombs. 7x7.no er utviklet av Rhizomes Mark Beasley.

Videoproduksjonen er ledet av Lauryn Siegel. Live-arrangementene er produsert av New Museums Derek Wright.

7 × 7 ble grunnlagt i 2010 av Lauren Cornell med Fred Benenson, John Borthwick og Peter Rojas.

PARTNER

Smartbyen Stavanger er prosjektets offisielle partner

STØTTE

Seven on Seven er støttet Kulturrådet, Rogaland fylkeskommune, Fritt Ord, Nordisk Kulturfond, Deutsche Bank og Deutsche Bank Americas Foundation, og det norske generalkonsulatet i New York.

Spesiell takk til Stavanger Aftenblad for tilgang til webkameraer i Stavanger, og Eilert Smith Hotel. 

OM RHIZOME

Rhizome fremmer det som kalles “born-digital” kunst og kultur, gjennom kunstnerfokuserte prosjekter som innhenter, utstiller og bevarer kunst laget ved hjelp av digitale verktøy. Organisasjonen har vært nettbasert siden 1996 og er tilknyttet det ikoniske New Museum of Contemporary Art i New York. | www.rhizome.org.

OM KUNSTHALL STAVANGER

Kunsthall Stavanger er et visningssted for norsk og internasjonal samtidskunst. Kunsthallen er en plattform for produksjon og visning av kunst som er del av en internasjonal diskurs, og vi samarbeider tett med kunstnerne og gjestekuratorer for å utvikle solo- og gruppeutstillinger som skal skape opplevelser og engasjement. | www.kunshallstavanger.no